29 januari 2012

Myrten och Fager i ny färgställning




Mina mönster Myrten och Fager för Mairo finns nu i vår i en ny färgställning. Produkter kan beställas hos Mairos webshop här.

I dagarna fick jag ett diplom och den efterlängtade motiveringen av varför jag vann Residence formpris 2011.

Så här lyder juryns motivering :

Som HDK-student sände Anna Backlund en mapp med mönster till textilföretaget Mairo - och vi förstår varför de skickades vidare direkt till tryckpressarna i Sölvesborg. Hennes mönster påminner om minnets kollage, ett slags myllriga, animerade och djupt personliga sagovärldar i en konstnärligt genial blandning av tekniker, medier och motiv.

Tack för det Residence :)

11 januari 2012

RYM


Jag och Elisabeth har varit i Tunisien och blivit erbjudna ett fantastiskt uppdrag. Vi har fått fria händer att designa en kollektion och bygga ett nytt varumärke åt ett tunisiskt företag som vi har valt att döpa till RYM. Kollektionen kommer att bestå av porslin, ullmattor, foutas (badhandukar), stolar, produkter av olivträ samt återvunna kelimkuddar och skall lanseras i början av februari. Det har varit en oerhört hektisk tid men nu börjar saker och ting att falla på plats och de första proverna börjar droppa in. Här får ni se ett smakprov på vad som komma skall...